Ahli kongsi gelap

Ahad, 6 Oktober 2013

Bencinta


Bismilahirahmanirahim
Sinopsis penuh Filem Bencinta

“Bencinta" berkisarkan mengenai Fathia (Nora Danish), seorang gadis cantik yang bekerja dengan Liya (Uqasha Senrose) dan Amin (Zalif Sidek) di sebuah kafe milik Jane (Angeline Tan). Mereka bertiga bekerja sebagai chef di sana.

Di kafe tersebut, Fathia telah bertemu dengan Faizal (Farid Kamil) yang pada mulanya seorang pelanggan yang datang di sana. Faizal merupakan seorang ahli perniagaan yang kacak dan kaya. Perkenalan Faizal dan Fathia di kafe tersebut membuahkan rasa cinta di antara mereka, lalu mereka menjalinkan hubungan sebagai sepasang kekasih.

Hubungan mereka seterusnya berakhir di jinjang pelamin. Fasa perkahwinan mereka begitu indah sekali. Faizal sangat menjaga Fathia dengan baik dan Fathia sangat sayangkan Faizal. Hasil ikatan perkahwinan mereka bertambah bahagia dengan kehadiran seorang cahaya mata bernama Tiara.

Namun begitu, langit tak selalunya cerah dalam perhubungan mereka. Faizal yang mulanya berkelakuan baik mula menunjukkan belang. Faizal mula melakukan keganasan terhadap Fathia. Tanpa belas kasihan, Faizal memukul Fathia tanpa alasan kukuh. Dalam diam, Faizal juga menjalinkan hubungan dengan perempuan lain dan curang terhadap Fathia.

Fathia mengambil kesempatan untuk lari dengan anaknya ke suatu tempat persembunyian. Di sana, mereka dibantu oleh Shah (Qi Razali), sahabat baik Fathia dari kecil. Kehadiran Shah dalam hidup Fathia dan Tiara memberikan sinar harapan dalam hidup mereka.Filem yang aku rasa Sound Effect dia amat menjadi bila tiba babak cemas dan mendebarkan . Bayang kan bila tengok Faizal pukul Fathia dalam movie tu , kena dengan sound effect yang bagus, kita boleh terasa macam kita pulak yang kena pukul . cisss tak guna kau nyah .

Adik Aryana sebagai pelakon cilik menjadi anak kepada pasangan Fathia dan Faizal sweet sangat . Ada babak yang lawak jugak , mostly masa dia sebut nama dia " Nora Danish " . Memang satu panggung ketawa . so hillarious .

Babak Nora Danish sebagai ibu yang sanggup melakukan apa saja untuk menyelamatkan anaknya dari ayah yang sangat panas baran memang bikin touching . Aku siap sepak sepak kerusi orang depan plus hentak hentak kaki dalam panggung lagi bila time babak Fathia di kejar kawan Faizal . konon cemas la cerita dia . Fathia yang kena kejar tapi terasa mcm aku pulak yang ada dalam situasi dia . cis over . Rasa macam nak tolong Fathia selamatkan diri pun ada waktu tu . Menghayati plot cerita betul kau ni kan . Rasa suspens terhasil dariapada sound effect dia yang super awesome .

So far for this movie , i give 4.5 star !p/s : nasib baik jalan cerita best kalau tak rugi duit ceq beli tiket wayang tau . Tiada ulasan: