Ahli kongsi gelap

Ahad, 30 Disember 2012

EB : Secret Garden syndrome



Bismilahirahmanirahim



Assalamualaikum W.B.T


 Aku baru selesai menonton drama korea 20 episod yang bertajuk
secret garden sehingga habisss dengan jayanya . 
For me , cerita dia ... superb best la jugak kowt . 
Ada kelawakan , ada kecomelan , ada kesedihan , ada kemarahan , 
ada kebenciaan dan ada - ada saja aku neyy . 
 Jalan cerita dia lain dari yang lain walaupun ada sedikit kemerapuan .
Tapi , kemerapuan itulah yang membezakan secret garden dari Kdrama 
yang lain . Cerita dia memang sweet , romantik dan kelawakkan .
Yang unbelieveable nya , Cerita neyy mampu membuat 
aku menangis sorang - sorang di depan laptop . 
Menangis sampai teresak - esak kowt . 
Siap ada bunyi " uhukkk - uhukkk " lagii tu . Kelassss kau Kahhh !
 Bila ingat balik terasa malu la pulak . Pasal Kdrama pun
nak menangis tersedu - sedan segala . Tak remaja langsunggg . Haha .
Kalau la orang tengok situasi aku menangis semalam , 
confirm aku takk boleh dah nak apply jadi 
ahli kelab gangsta - gangsta peringkat daerah Kerian tahun depan .  
* Balinggg kasut opah kauu terompahh .

Perghh , Gaya aku bercerita serupa macam da jadi 
die hard fan secret garden jaaa. Haha .
Tapi memang rasa sedih sangat masa dekat klimaks cerita tu . 
Sampai aku tak boleh langsung nak membendung tangisan 
dari pecah berderaiii mengalir air mata di pipi .
Pulunnnnn .
Nasib baik la secret garden neyy happy endinggg , 
kalau tak mau la jugak aku meroyannn sorang - sorang 
depan laptop semalam . 
Haha :'D
Ada dua Kdrama yang aku memang suka sangat jalan cerita dia . 
The latest , of course la Secret Garden . And the other one is He's Beautiful .
Memang best . Tak percaya ?? pergi tanya Karam Sigh Walia la !
* Kena lempanggggg setimbaaa .

For you information , aku bukan la peminat tegar korean - korean segala .
Masa mula - mula dulu , memang die hard fan betul .
Obsess gila sampai buat fan page pasal korean drama dekat facebook . Haha .
Pelikk betul aku . Tetapi , sekarang tidak lagi . Now , aku hanya peminat 
korean - korean peringkat sederhana tidak terlalu obsess dan mampu mengawal diri
dari menjadi die hard fan Korean - korean . 
Hohoho ( Gelak Aji Bakhil )

Neyy serba sedikit tentang Kdrama Secret Garden yang aku tersyndrome tu . 
Nak tau maklumat yang lebih lengkap , padat dan muktahir , silalah on laptop anda
connect internet dan taip GOOGLE SEARCH . Okenggg .




Title: Secret Garden
Genre: Melodrama, fantasy, romance
Episodes: 20 + 1 special
Director: Shin Woo Chul (City Hall, On Air, Hello Miss, Lovers in Paris)
Screenwriter: Kim Eun Sook 
(City Hall, On Air, Hello Miss, Lovers in Paris)

Broadcast network: SBS , Saturday & Sunday 21:45
Broadcast period: 2010-Nov-13


Synopsis
A love story revolving around fantasy world and reality. Kim Joo Won (Hyun Bin) is a chaebol who operates a department store, he then exchanges soul with a stunt woman named Ra Im and his arrogant personality changes.
They will fall into love relationship.
Oska is a playboy singer and Yoon Seul is CF director.

Main Cast
Hyun Bin 
as Kim Joo Won
Ha Ji Won 
as Gil Ra Im
Yoon Sang Hyun 
as Choi Woo Young/Oska (Joo Won’s cousin)
Kim Sa Rang as Yoon Seul
Lee Philip as Im Jong Soo

Lee Jong Suk as Han Tae Ssun
Yoo In Na as Im Ah Young
Kim Ji Sook as Moon Yeon Hong
Park Joon Geum as Moon Boon Hong
Kim Sung Oh as Secretary Oh
Choi Yoon So as Kim Hee Won (Joo Won’s sister)
Kim Sung Kyum as Moon Chang Soo
Lee Byung Joon as Park Bong Ho
Sung Byung Sook as Park Bong Hee
Yoon Gi Won as Choi Dong Kyu
Yoo Seo Jin as Lee Ji Hyun
Kim Gun as Yoo Jong Heon
Baek Seung Hee as Park Chae Rin
Kim Dong Gyoon as director
Kim Mi Kyung as guest house ahjumma
Song Yoon Ah as herself (cameo)
Beige  (cameo)
Kang Chan Yang
Jang Seo Won
Kim Sung Hoon

 Here a few pictures :)
Man actor : Hyun Bin ( Kim Joo Won )
Woman actor : Ha ji Won ( Gil Ra Im )
Neyy part dalam Secret Garden yang boleh tahan sweet jugak la .


" What make you a strange woman is how you look pretty even when you're angry " - Kim Joo Won


Kdrama neyy ada sedikit sebanyak positif nya jugak .
 Ada terselit pengajaran , motivation dan nilai - nilai murni .
But but but but , yang negatif nya kita jangan la jadikan ia sebagai 
panduan dalam hidup pulak . 
Boleh atau tidak , kau kena lempaqqq semua benda yang negatif 
dalam drama neyy jauh - jauh . Wajib , Harus dan Muktamad !
 Lempaqqq sampai kutub selatan pun tak pa aaa .
Apa orang selalu cakap . Haaa , buanggg yang keruh ambil yang jernih .
Budaya depa lain , Budaya kita lain . Kena ingat , faham dan berhati - hati .
Jangan terlalu nak obses , psyco , overdose sangat .
Tahu ? Ok , good .


Main Secret Garden actors :




* Kim Joo Won ( Hyun Bin ) dalam drama neyy
tersangat la hensemmm , romantik , caringgg , responsible sampai 
buat aku terverangggan nak cari soulmate yang macam 
dia tapi version melayu laa . 
Yang penting bila dia senyum nampak lesunggg batu pipit dekat pipi .
Hihi , how sweet he is . Sorry , over over over .
- Krik Krik Krik Krik ( bunyi cengkerik )

* Gil Ra Im ( Ha Ji Won ) dalam drama neyy seorang yang cantik , comel ,
berani , tabah , kuat semangat , bercita - cita tinggi , penyayang , 
tak mudah berputus asa dan banyak lagi la . Ini semua sedikit sebanyak
bagi motivasi dekat aku untuk menjalani kehidupan yang 
penuh pancaroba onak duri pada masa yang akan datang . 
InsyaALLAH .
Ecece , betul ka aku neyy ? Berfalsafah la pulakkk . Haha . 
Ignore me when i'm too overdose , plissss :P


The end . Daa . Thanks for reading :')
Sorry , gambar agak blurr .
Sumber : Google search + images

2 ulasan:

combi berkata...

citer nie 2011..tyme tgk tu mmg fall in love gile ngn hyun bin..;p..skrg dye tgh in military kurantin kan :)

AH's Daughter berkata...

Haah betul . Sama la kita . Memang dah fall in love sampai terverangannn terus dengan Kim Joo Won dalam Secret Garden . Ada r tgok gambar dia jadi military dekat google . Muka nampak garang & tegas laa . Kenapa ehh dia kena military kuarantin ?